2014. március 24., hétfő

Születésnap

Dóra gyűlölte a születésnapokat. Általában véve az összeset, de ez a mai különösen bosszantotta. Már jó előre figyelmeztette a családját és a barátait, hogy nem kíván tudomást venni a kerek évfordulóról. Nehogy eszükbe jusson valami lufis-konfettis meglepetésbulit szervezni. Sőt, jobb ha egyszerűen megfeledkeznek róla.
Nem akart megöregedni. Persze látta a tükörben a jeleket. A sokasodó ráncokat a szeme körül. A rohamosan szaporodó ősz hajszálakat. Az alattomosan felkúszó plusz kilókat.
Hiába bizonygatták a barátnői, hogy remekül néz ki és simán letagadhat pár évet. Hiába győzködte magát a jobb napjain, hogy nem a külső számít.
Ahogy közeledett a "nagy nap", egyre rosszkedvűbb lett. Nem volt kedve kimozdulni, csak ült a sötét szobában és sajnálta magát. Az elvesztegetett időt, a meg nem valósított álmait siratta. Pedig mennyire másképp képzelte sok évvel ezelőtt. Annával, a barátnőjével utazásokról, szerelmekről és persze sok pénzről álmodoztak . Nagy közös kalandokat terveztek és hogy örökké egymás mellett lesznek jóban-rosszban.
Az iskola után Annáék külföldre költöztek és bár sokáig leveleztek, sőt egyszer meg is látogatta őket, később mégis megszakadt köztük a kapcsolat. Dóra bekerült a taposómalomba, a hajsza a pénz után és egy rosszul sikerült házasság problémái minden idejét lefoglalták. Az idő kíméletlenül elmúlt, a házassága rég a múlté, a gyerekei kirepültek, a munkája monoton és pénzt is alig keres vele. Csak a szürke hétköznapok maradtak. Igazán nincs mit ünnepelnie.
A szeme az asztalon heverő papírkupacra tévedt. Még a postát sem nézte meg, épp csak kivette a ládából és az asztalra dobta. A számlák és szórólapok alól valami színes kukucskált elő. Kihúzta a kupac aljáról és döbbenten nézte a képet. Mennyit nevettek rajta Annával Berlinben! Egy újságban látták, valami tévére köthető videojátékot hirdettek vele, nagy újdonság volt akkoriban. Anna azt mondta, majd ők is ilyenek lesznek öregkorukban. Letörölte a könnyeit és lassan megfordította a képeslapot. Boldog születésnapot! Ha még emlékszel hívj fel. És egy telefonszám. Ennyi volt. A legszebb születésnapi ajándék. Széles mosollyal tárcsázta a számot.

A történet az alábbi képről írós játékra született:
http://talentummobile.hu/kreativitas/kreativitasrol/171-kreativ-iras-kep-alapjan-19

1 megjegyzés:

  1. I am by name Miss jane, And I am so happy to testify about a great spell caster that helped me when all hope was lost for me to unite with my ex-boyfriend whom I love so much. I had a boyfriend that love me so much but something terrible happens to our relationship one afternoon when his friend that was always trying to get to me was trying to force me to make love to him just because he was been jealous of his friend that I was dating and on the scene my boyfriend just walk in and he thought we had something special doing together, I tried to explain things to him that his friend always does this whenever he is not with me and I always refuse him but I never told him because I did not want the both of them to be enemies to each other but he never believed me. he broke up with me and I tried times without numbers to make him believe me but he never believed me until one day I heard about the DR. AKHERE and I emailed him and he replied to me so kindly and helped me get back my lovely relationship that was already gone for two months. Email him at: AKHERETEMPLE@gmail.com or call / WhatsApp: +2349057261346

    VálaszTörlés